Opensource Nederlands toetsenbord voor Android

Activiteiten

Terug naar het activeitenoverzicht

Opensource Nederlands toetsenbord voor Android

08.10.2016
  • Correct taalgebruik,
  • Schrijfadvies

Voor smartphones en tablets met Android zijn verschillende voorspellende Nederlandse toetsenborden beschikbaar. De meest gebruikte worden gemaakt door Google, Samsung en SwiftKey. Helaas zijn de woordenlijsten die hiervoor gebruikt worden, niet makkelijk te verbeteren. Natuurlijk kun je zelf woorden toevoegen, maar je wil – zeker als je het Nederlands nog niet zo goed beheerst – Nederlandse ondersteuning die bij het eerste gebruik al zorgvuldig is samengesteld en actueel is.

Stichting OpenTaal maakt al sinds 2005 Nederlandse spellingcontrole en andere schrijfhulpen. Onze woordenlijst heeft het Keurmerk Spelling van de Taalunie en vanuit die opgebouwde expertise hebben we ook een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de welbekende website woordenlijst.org. Tijdens de Week van het Nederlands gaan we Nederlandse ondersteuning maken voor AnySoftKeyboard. Dit toetsenbord is te installeren vanuit de appstores van Google Play en F-Droid.

Het doel is om met opensourcesoftware op een transparante manier een kwalitatief Nederlands toetsenbord te maken dat actief wordt onderhouden. Meld je aan voor onze activiteit als je mee wil helpen om Nederlandse ondersteuning voor dit toetsenbord te ontwikkelen of te testen. Verder is er de mogelijkheid om veelgebruikte toponiemen en eigennamen aan te dragen en correcties van veelgemaakte fouten voor te stellen.